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giovedì 29 marzo 2012

TAGLIATELLE CON ZUCCHINE, RICOTTA, ARANCIA

Le ultime arance di stagione.. come non approffittarne?  E non solo in splendide spremute a colazione..



INGREDIENTI per 4 persone
- 280g di lasagne
- 2 piccole zucchine
- 2 arance non trattate
- 250g di ricotta
- olio extravergine di oliva
- pepe


1) In una terrina, mescolate la ricotta con la scorza e il succo di un' arancia e  qualche cucchiaio d'acqua. Unite 3-4 cucchiai di olio e poco sale.

2) Fate cuocere le tagliatelle  in acqua bollente salata per il tempo indicato sulla confezione.

3) Nel frattempo, lavate le zucchine e tagliatele a rondelle sottili. Due minuti prima del termine di cottura delle tagliatelle, unite le zucchine. Scolate. 

4) Condite con la crema di ricotta, guarnite con le fettine dell'altra arancia e cospargete con poco pepe e servite.





TAGLIATELLE WITH ZUCCHINI, RICOTTA CHEESE AN ORANGE
The last oranges of the season .. as not approffittarne? And not only wonderful juices for breakfast ..

Ingredients for 4 people
- 280g of lasagne
- 2 small zucchini
- 2 bio oranges
- 250g ricotta
- Extra virgin olive oil
- pepper


1) In a bowl, mix the ricotta with the lemon rind and juice of an 'orange and a few tablespoons of water. Add 3-4 tablespoons of olive oil and salt.

2) Cook the noodles in boiling salted water for the time indicated on the package.

3) Meanwhile, wash and slice the zucchini into thin rounds. Two minutes before the end of cooking the noodles, add the zucchini. Drain.

4) Garnish with the cream cheese, garnished with orange slices and sprinkle the other with pepper and serve.



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